Aandacht voor een bijzonder Project

DOBBELTUIN, permacultuur in stadstuin Heerlen

Leo de Groot is een enthausiaste kar-trekker in het project Dobbeltuin te Heerlen.
Daarnaast geeft hij cursusen over natuurliojk Moestuin tuinieren en workshops over Permacultuur.
 
De Dobbeltuin in Meezenbroek is een permacultuur experiment door 3 permanauten ontwikkeld en vorm gegeven. Het eerste uitgangspunt was om ervaring op te doen met permacultuur en daarvoor een buurttuin aan te leggen. Het ontwerp voor deze buurttuin is gebaseerd op de permacultuur principes
 
 
Het initiatief komt van de werkgroep Permacultuur van Transition Town Parkstad: http://parksjtad.transitiontowns.nl/
Momenteel wordt er gebouwd aan  buurtgericht werk. De grote wens is een overdekte ruimte te maken met een leem-oven voor pizza, brood en pannenkoek-middagen met de buurt. 
 
 
Deze groep is bedoeld om allerlei wetenswaardigheden en ideeën te delen m.b.t. de Dobbeltuin en aanverwante zaken.
 
Deze groep gaat over de buurttuin in de Dobbelsteijnstraat, wijk MSP in Heerlen. 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VERDIEPING DOOR CREATIVITEIT

CENTRUM LEELA

door

Marlou Schoenmakers-Boonstra

 

Met het aanboren van creatieve lagen in jezelf, onder begeleiding van Marlou, begeef je je op een reis die jouw levenswiel vol van vreugde en inzichten zal inkleuren.

Vanuit raakvlakken met verschillende culturen biedt Marlou (verdiepings) cursussen aan. Cursussen op gebied van het tekenen van mandala's, gebaseerd op basistechnieken, numerologie, vedische numerologie, chakra's, orakelkaarten, medicijnwiel en mandala-boomvormen.Het je bezig houden met mandala's schept vreugde, geeft heling, stimuleert je processen en helpt bij verwerkingen.

Naast het geven van cursussen, workshops en persoonlijke begeleiding, bieden Matrlou en haar man Jos ook workshops klank, zang en beweging aan. Ten dienste van de wereldvrede maak je "een reis van over de hele wereld met klank en samen-zang " Een bijzondere gebeurtenis. 

Alle activiteiten vinden aan huis plaats in de mooie lichte workshopruimte met direct contact met het buitengebeuren. Wil je een heuglijk feit vieren op een persoonlijke manier? Ook dat kan afgestemd worden tot een authentieke bijeenkomst.

Locatie: Grijzegrubben 17 6361 GK Nuth
Tel. 045-5243132

website: http://www.centrumleela.nl

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VANUIT HET HART.........

Hartavonden

door

Daniel Peters

 

Een nieuwe passie waarin ik, samen met een groep, vanuit het hart ‘n eenheid vorm die iedereen voedt en inspireert om meer vanuit het hart te leven.

De hartavonden zijn bedoeld om je kennis te laten maken met de kwaliteiten van het hart;  die op vele manieren geuit wordt in vormen van : liefde, heelheid, passie en geluk.

Dit gebeurt op een ontspannen, leuke en open manier waarbij er sprake is van wederzijds vertrouwen en respect voor elkaars ziens- en levenswijze.

Datgene wat wordt aangeboden tijdens hangt af van de ruimte waarin de avond plaatsvindt, het aantal personen, de samenstelling van de groep en de sfeer van het moment.

 

Het  programma van de avond kan bestaan uit:

* Beweging en dansvormen die met een bewuste natuurlijke ademhaling het hart zuiveren en openen en het vervolgens weer voorziet van nieuwe levenskracht, voeding en heling.

* Gezamenlijke  heling en activering van het hart met speciale meditatieve muziek, krachtige intentie en positieve liefdevolle energie.

* Een droomreis of geleide meditatie waarin je kennis maakt met eigenschappen van het hart, die je tijdens jouw reis gaat inzetten.

*Ervaringen, kennis en wijsheid over het leven vanuit het hart in het dagelijks bestaan delen met elkaar .

* En andere mogelijkheden op creatief, meditatief en gevoelsgebied

Hierdoor is iedere avond weer anders met nieuwe ervaringen en verrassende wendingen.

 

De avonden vinden plaats in de gemeente Sittard-Geleen en de nabijgelegen gemeenten.

De avonden: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag van 19.00 uur - 22.30 uur zijn beschikbaar.

 

Locaties:

-        De avond kan in een zaal plaatsvinden. bv. Tijdens een avond die wordt georganiseerd door een spirituele vereniging. De deelnemers betalen dan de gebruikelijke  entreeprijs die de vereniging hanteert.

-        De avond kan ook plaatsvinden bij een vrienden/vriendinnengroep thuis waarbij dan een vrije bijdrage wordt gegeven. Degene die zijn of haar huis ter beschikking stelt krijgt uit de inkomsten de gemaakte kosten (thee, koffie iod)voor vergoedt.  Dit kan vanaf 6 personen.

Als je interesse hebt om een hartvond mee te maken kun je me mailen op mijn of er een avond in de buurt plaats vindt.

 Je kunt ook zelf een ruimte ter beschikking stellen, en na overleg, gezamenlijk deelnemers werven.

Voor aanmelding, ideeën, ruimte en anderszins: mail naar dp.peters@zonnet.nl of bel me op 06-36181401 (en bgg een bericht achterlaten) of 046-4585055  (na 18.00 uur)

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Vincentiusvereniging Geleen

Boeken/kledingbeurs in Vincentiushuis Geleen

9 en 10 november 2013

Vincentiusvereniging Geleen helpt mensen in Sittard-Geleen en directe omgeving wanneer zich acute nood voordoet, die op dat moment niet verholpen kan worden door anderen (overheid, maatschappelijke organisaties e.d.). De geboden hulp is niet alleen van materiële aard.  Door huisbezoek en persoonlijk contact met mensen wordt ook een luisterend oor geboden, wordt de hulpvraag concreter en wordt de hulp geboden van mens tot mens.

Om voldoende financiële middelen te hebben,  organiseert Vincentiusvereniging Geleen elke tweede zaterdag en zondag van de maand een grote boeken- en kledingbeurs.

Er wordt een uitgebreid assortiment van gebruikte (merk)kleding, boeken, schoenen, cd’s en lp’s aangeboden. Deze producten zijn tegen zeer lage prijzen te koop. Ook zal een fraaie collectie van winterkleding worden aangeboden.

Het Vincentiushuis is iedere donderdagochtend te bezoeken tussen 10.00 en 12.00 u.

Ook kan dan gebruikte kleding en gebruikte boeken ingeleverd worden.

Ieder tweede weekend van de maand kan nog eens extra gekocht worden op de zaterdag en de zondag.

Het Vincentiushuis kan ook als rustpunt gebruikt worden om eens een praatje te maken onder het genot van een kop koffie of thee.

Komende verkoopbeurs: zaterdag 9 en zondag 10 november van 10.00 tot 16.00 u

Adres: Potterstraat 2 A, Geleen.

Voor meer informatie: www.vincentiusgeleen.nl

 ______________________________________________________________________________

 

 

Het werk van Karin van Rosmalen te Sittard

Karin van Rosmalen runt op een liefdevolle en uiterst zorgvuldige manier het kindercentrum in Overhoven te Sittard. Ze zorgt voor de dagopvang van kinderen van 0 tot en met 13 jaar. Maar er is meer.......

Samen met een team zet Karin zich actief in voor de vrede. Dit gebeurt via de World Peace Flame. De World Peace Flame is een symbool die veranderingen binnen gemeenschappen tot stand brengt en mensen over de hele wereld verenigt. Het weerspiegelt wat ieder mens op deze aarde wil: één wereld waar vrede heerst en waar iedereen zich voor de medemens inzet.     

Op 21 mei 2012 is het project ""Lopend Vuurtje" gestart. Een erg leuk projekt waarbij leerlingen van de basisschool spelletjes, oefeningen en opdrachten doen om na te denken over vrede. Alles gebeurt op een leuke manier. De basisschool van Overhoven kreeg de primeur om als eerste school van Sittard hiermee te werken. Het projekt werd afgesloten met een wandeling, waarbij de kinderen het vredesvuur doorgaven aan een andere basisschool.

Regelmatig organiseert Karin en het team een Mantra Zangavond, waarvan de opbrengst naar de World Peace Flame Selfkant-Sittard gaat. Op 22 november en op 20 december 2012 vindt er wederom zo'n avond plaats.                                                              

Daarnaast organiseert Karin, samen met Marcel ( www.centrumlevensbloem.nu) yogamuzeworkshops/mantrazingavonden, klankschalenconcerten/ontspanningsochtenden/therapeutische behandeling individueel en in groepen. De eerstvolgende ochtend zondag-ontspannings-ochtend is op zondag 11 november 2012 van 10,00-14.00 uur. Het programma bestaat uit DruYoga sessie, Wandelmeditatie, Lunch en Klankmantra meditatie. Aanmelden en info over activiteiten: merry.meet@home.nl of liefdegevende@hotmail.com of 0653347531   0638111994 

Het bijzondere van al deze projecten is de plek die Karin zelf inneemt. Haar mooie, zachte uitstraling, haar bijzondere stem en haar innemende persoonlijkheid nemen je mee op een klankreis die je niet snel vergeet.  

http://wpfzuidlimburg-com.webs.com/  en http://www.kindercentrumoverhoven.nl/

 

________________________________________________________________________________

Kleurrijk werk- lees- en doeboek voor kinderen en volwassenen

DRAAKJE DRUVALOVIE ONTMOET DE REGENBOOG.

Door Miriam Vleugels

Miriam: “Al  een tijd leefde het idee om kinderen door middel van verhalen over een draak; Draakje Druvalovie, meer mee te geven dan uitsluitend een verhaaltje voor het slapengaan. Onbewust wil ik hen de betekenis van kleuren meegeven (en van nog veel meer). En ook, hoe je 'gekleurd' wordt door elk 'avontuur' dat je in je leven beleeft. Het bijbehorende werkboek maakt kinderen (en volwassenen) daarnaast met al hun zintuigen bewust van wat kleuren onbewust in hun leven doen en hoeveel kleur er daadwerkelijk in je leven is. De verhalen (metaforen) zijn bedoeld om je onbewust, bewust te maken. Met name ook kinderen, thuis en op school. De verhalen zijn ook voor ouders en begeleiders een stimulans om meer het kind in jezelf toe te laten”.

Het boek: Draakje Druvalovie ontwaakt in een grot en beleeft avonturen met de betekenis van kleur in elke grot die hij op zijn reis bezoekt. Uiteindelijk betreedt hij het daglicht, zowel letterlijk als figuurlijk geheel gekleurd.... Hij ontmoet op zijn reis het Vrolijke Vuurtje in de rode grot, de Blije Bloemen verwelkomen hem in hun oranje grot, in de gele grot zingen zonnetjes voor hem. Dansende Druppels plonsen in de blauwe grot en hij butst alle kanten op met het balletje in de indigo grot. Stralend als een ster in de paarse grot en zo rolt hij naar buiten, waar alle kleuren samenkomen na alle avonturen.

Het werkboek zorgt voor knutselplezier voor ouders, begeleiders en kinderen en maakt je nog meer bewust van kleur in je leven!! 

Idee, tekst en uitgave:Mirjam Vleugels   Tekeningen: Manon Knoester-Vleugels

Meer informatie en bestellen: www.eyesenses.nl

_________________________________________________________________________________

Spiritueel Festival de Bundeling

Zaterdag 9 september 2012 10.00-20.00 uur.

Locatie: Heijkop Brunssum

Een festival dat alles te maken heeft met spiritualiteit. Festival de Bundeling is tot stand gekomen door een samenwerking van Ancient Healing en Nowati.

In deze tijd van hectiek en veel stress wordt het voor iedereen steeds moeilijker om zichzelf te vinden.Maar ook om elkaar liefdevol te benaderen. De mens raakt steeds verder verwijderd van zichzelf, maar vooral ook van de natuur. Festival de Bundeling staat dan ook voor het samen bundelen van elkaars energie waarbij wij elkaar, maar ook Moeder Aarde vullen met warme positieve energie. Laten wij elkaar inspireren op spiritueel gebied en verdieping naar ons zelf.

Tijdens dit festival zijn er meerdere mogelijkheden om ervaring op te doen op het spirituele vlak. Zo zijn er diverse workshops waar je aan mee kan doen. Workshops op gebied van Sjamanisme, healing, klankhealing en nog veel meer.

Op de prachtige locatie De Heikop in Brunssum zal Festival de Bundeling plaatsvinden. Datum 9 september 2012 van 10.00 tot 20.00. Het staat je vrij op welk tijdstip je wilt komen en aan welke workshops, lezingen of rituelen jij wilt deelnemen.

Via de www.festival-debundeling.nl  vind je meer informatie over het programma en hoe je je kunt aanmelden.

Met een warme aanbeveling en groet: Arjan (Ancient Healing) en Nop ( Nowati)


 

LORELEIFESTIVAL 2012

VROUWENFESTIVAL ZEEWOLDE. 31 augustus t/m 2 september 2012

De magische wereld van Lorelei
Laat je meevoeren naar een plek ‘buiten tijd en ruimte’, naar de magische wereld van Lorelei! Stel je voor: Een mooie plek in de natuur, honderden prachtige vrouwen, een rijk gevarieerd workshopaanbod, verleidelijke hebbedingetjes in bontgekleurde marktstalletjes, heerlijk eten, twee danstenten om je uit te leven, een Mysterieveld waar doorlopend een heilig vuur brandt en een stille tempel ingericht is. Kortom, een wereld waar je alle facetten van het vrouwzijn kunt ervaren. Drie dagen helemaal voor jou, om je op te laden, te genieten, te leren, te delen, te ervaren, te geven en te ontvangen
Van vrijdag 11.00 tot zondag 17.00
Je kunt op vrijdagochtend vanaf 11.00 uur arriveren en je tentje opzetten of je plekje in de tipi inrichten, het terrein verkennen, letterlijk en figuurlijk de tijd nemen om aan te komen en je leven van alledag voor drie dagen achter je laten. Inschrijven voor de workshops start om 14.00 uur, de openingsceremonie is om 16.00 uur. De markt, het verwen- en healingveld zullen op vrijdag vanaf een uur of 12.00 geopend zijn. Vrijdag- en zaterdag is er een avondprogramma waarvoor je niet in hoeft te schrijven. Op zaterdag zijn er vier workshoprondes, op zondag drie..

zie voor meer info en aanmelding: www.loreleifestival.nl

 


 

 

Werken met Charel

Charel, een architect van oorsprong, is onlangs gestart  met  "ruimte makerij’. Een concept waarin hij samen met jou, een groep, of een organisatie de ruimte waarin geleefd wordt onderzoekt. Hij wilt een bijdrage leveren aan een (ecologische) leefomgeving die een transformatie behoeft, opdat opnieuw authentiek geleefd kan gaan worden vanuit Kracht, Kwetsbaarheid, Verbondenheid en Openheid.

Het uitgangspunt is altijd een concrete fysieke ruimte: een kamer, een huis, een tuin, een straat… Samen met de Vraagsteller ervaren en verwoorden we de ruimte, onderzoeken het verlangen en komen zo tot het ontwerp van een nieuwe realiteit. De uitvoering van het ontwerp wordt  met een groep mensen gerealiseerd die op basis van menselijke gelijkwaardigheid met elkaar samenwerken. De weg van de gezamenlijke uitvoering is net zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat, want hierin liggen kansen om vanuit ont-moeten, vanuit verbondenheid, schoonheid te creëren en dienstbaar te zijn aan het welbevinden van een ander.

Wil je meer weten over Charel en zijn Ruimte-Makerij?  zie www.wix.com/chajonc/de-ruimte-makerij

 


 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Thera | Antwoord 15.09.2012 20.27

Wow Daniel, hier zal Miriam blij om zijn!

daniel peter | Antwoord 15.09.2012 19.52

dit is een gewelgdig boek om volwassenen en kinderen weer bewust te maken van de betekenis en werking van kleuren in ons leven, ik koop er ook een.

daniel peters | Antwoord 14.08.2012 20.06

wou dat er ook zo,n festival voor mannen was, dat zie je helaas maar zelden, mannen hebben wel wat andere interesses bijvoorbeeld een vuurloop of zweethut.

Thera 14.08.2012 21.31

Hoi Daniel, kijk eens bij Kasteel de Schans onder de rubriek Agenda.
Daar is in september een 2-daagse mannenzweethut ceremonie.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

25.10 | 15:00

Lieve Thera Cecile komt ook naar de stiltedag lieve groet Linda Westerveld.

...
06.06 | 12:45

Knuff x

...
03.06 | 21:05

Oh wat leuk, jullie twee.
Vuurritueel oke. rond 10 jui komt nog een laatste mail.
x

...
03.06 | 20:55

Hai Thera,

Graag willen Carla van der Pas en Linda Westerveld ons opgeven reunië 2018
En de workshop die we willen doen is het vuurritueel, dus zondag 1 juli

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE